Kezdőlap » A Szigetemről

A Szigetemről

by Szigetem Admin

A Szigetem Klub eredeti céljának megfelelően próbálom megvalósítani azt a régóta dédelgetett álmomat, hogy “meglett” koromra kialakítom a saját magam kis szigetét, ahová csak azokat az információkat, és főleg: azokat az embertársaimat (érts: barátaimat) engedem be, akik azt a megfelelő energiát hordozzák, ami fontos a túléléshez, és fontos a mindennapok minőségi(bb) megélhetéséhez.

Az én kis szigetem tehát valójában egyfajta virtuális tér, amely markánsan elkülönül a manapság megszokott, egocentrikus, a trollkodáson alapuló Kék Testvér által teremtett közegtől, amit sokan, nagyon sokan a létező valóságként értelmezik, szemben az ő saját maga rögvalóságával, amiben él. Mert manapság a cél az, hogy ne végy tudomást a létezésed materiális és szellemi dimenziójáról, és 100 %-ig add át magad a Kék Testvér által eléd tolt ál-valóságnak!

Idestova 25 éve vagyok jelen az internet magyarországi “valóságában”, akkor kezdtem, amikor a Freemail és az Origo még új (és szeplőtelen) volt, az Index épp felfelé törekvő volt, és a kezdő kereső az AltaVizsla volt, a kezdőlap pedig a Startlap. Ez még igazi internet volt, mert mi választottuk meg a tartalmakat, mi hoztuk azokat létre, szinte semmit nem kaptunk ingyen, még ha volt (és van) is Ultraweb és Freeweb, és persze akkoriban jöttek divatba a blogok, ezért is jött létre anno a Blog.hu.

Hihetetlen dinamikus fejlődést éltem át, láttam, ahogy gyermekeim, és meglett korú barátaim a billentyűt koptatják. A számítógép (a nagy, dobozos) kedvenc családtaggá vált, és meg volt az időbeosztása, hogy mikor ki ülhet elé! Én akkoriban még a könyvtárba jártam óránként 200 forintért, mert otthon nem volt internetem, bizony,  még csak helyi, kapcsolat nélküli gépeken dolgoztunk, játszottunk, és persze zenéket hallgattunk vagy épp filmeket néztünk.

Az még a hőskor volt, amikor az Ember együtt tanult az információs sztrádán másokkal, igyekeztünk a legújabb ismereteket megszerezni, és főleg használni azokat.

Mert senki sem tudta, és senki sem mondta meg, hogy mit kell tudni! Ha létezett információs szabadság, az nagyjából ’98-tól 2008-ig tartott, kb. 10 év…

És akkor a kétezres évek közepén történt egyfajta “einstand”, jöttek Valakik, akik gyakorlatilag ellopták tőlünk magát az internetet!

Nem, nem a “gugli”, ahogy sokan gondoljátok!

Ahogy egyszer csak megjelent a semmiből a Kék Testvér, gyakorlatilag elkezdte felszámolni a valódi internetet, az emberekkel elfeledtette az addigra nagy nehezen és nyögve szerzett új tudást, és a hosszú évek alatt sikerrel ledöngölte az emberek elméjét az internet előtti idők színvonalára. Ez főleg igaz azokra az embertársaimra, akik épp akkor kezdtek el ismerkedni magával az internettel, amikor megjelent a Kék Testvér.

Ők, akik úgy kb. 10 éve csatlakoztak ehhez a “körhöz”, úgy tudják, hogy a kék oldal maga az internet! Az internet pedig nem más, mint a kék oldal! Ezt sikerült letolni az emberek torkán, megetették velük (veletek), és szépen elhitték, hogy ez a létező valóság, amit a Kék Testvér ad nektek!

Pedig nem, mert van az internet, ami a nagyobb halmaz, és van a Kék Testvér, ami a nagyobb halmaz része! És a rész sohasem birtokolhatja az egészet!

Sokan, nagyon sokan hiszik azt, hogy a Kék Testvér maga az internet!

“…Azt írta az internet, hogy K.I. lopott és csalt..”
“..Láttam a zinterneten, hogy a híres celeb ezt meg azt mondta..”

Pedig csak egy kamu weboldal tolakodott a szemed elé ÉPP A KÉK TESTVÉR által, máskülönben sohasem tudtad volna meg, hogy lám: a Föld mégis csak lapos (és ráadásul belül üreges), és négy elefánt tartja a hátán, de most megtudhattad a Kék Testvértől. Illetve, nem tőle magától, hanem egy oda tolakodó valaki “írásából”, amit te kritika nélkül a magadévá tetted, és sok, nagyon sok idő el kellett, hogy teljen, amikor kezdett világosodni, hogy nem mind igaz, amit a Testvér eléd tol valóságként!

De valljuk be: legtöbbünknek elég az a valóság, és az emberek már megszokták, hogy mindent készen kapnak, már nem kell keresgélni, jönnek a “hírek”, főleg: a kommentek, a vélemények, amiket másoktól kapsz, és a tiéd már nem is olyan fontos, mert neki úgyis igaza van…Mert neki mindig igaza van úgyis! A TE véleményed pedig úgysem számít!

Vagyis: az interneten lényegében megszűntek azok a kis szigetecskék, amik a hőskorban jöttek létre pld. a blog.hu-n, ahol egy-egy bloggernek számtalan feliratkozója volt. Ott bizony még írni kellett, ott még gondolatok kellettek, lehetőleg saját gondolatok!

Manapság elég egy “okos” telefon – ami esetenként valóban okos, mert jóval okosabb, mint a gazdája -, kellhet még egy szelfi bot, és máris láthatják ezren, hogy ÉN milyen szép és milyen ügyes vagyok! Az, hogy mit mondok, mit cselekszem, az nem nagyon számít, hisz megkaptam az 50 lájkot! De arra már nem emlékszel, hogy ha megosztasz másokkal egy tartalmasabb, kissé elvontabb írást, egy irodalmiasabb tartalmat, alig 2-3 ember – és főleg mindig ugyanaz a 2-3 – lájkolja! De ha megosztod Cirmikét, ahogy játszik a fűben, azonnal kapsz 100 lájkot, de biztosan jóval többet, mint te magad!

Nem gondolod, hogy valami nincs rendben?

 

— Szigetem.hu —

 

 

 

Leave a Comment